EXCURSIONS I CAMINADES

Travessa Pirineu 25 : Refugi Biadós - Parzán


07/08/2014
Itinerari:

REFUGI BIADÓS – CABANA DE LISIER – LAS COLLÁS - CABANA SALLENA - COLLADO URDIZETO – LAGO URDIZETO - COLLADO URDIZETO - CENTRAL DE URDIZETO - PARZAN

Zona:
PIRINEU-HUESCA
Accessos:

Carretera de Gistain al refugi de Biadós. Uns 2 kms abans del càmping del Forcallo, a mà esquerre hi ha un trencall (inicialment pista) que té marques de GR-11. Accés a la pista per Sant Juan de Plan.

Parzán. Zona aparcament que queda al costat dret de la carretera anant cap al túnel de Bielsa. Hi ha un indicador que posa Lago Urdizeto, es travessa un pont i llavors es troba un aparcament força gran abans de començar una pista d'accés restringit que porta al llac.

Durada:
6.15 hores
Tipus:
travessa
Desnivell:
990m de pujada i 1230m de baixada
Distància:
18,3 kms
Comentaris:

Caminada bastant plàcida ja que es segueix el GR-11 amb un camí molt agradable fins al collado de Urdizeto. Llavors la resta de camí es fa passant per una pista que es fa molt llarga.

La visita al llac de Urdizeto és opcional, però interessant ja que l'etapa no té altres coses més espectaculars.

Teníem una altra opció preparada, una vegada al collado de Urdizeto, que era anar cap al Port d'Urdizeto, cap a Les Hounts i llavors al Puerto del Trigoneiro, refugio Plana del Cabo, per llavors baixar a l'Hospital de Parzán. Aquesta opció allarga unes 3 hores la caminada i al final la vam descartar.

Compte que el track queda una mica desplaçat respecte el mapa, degut a què el mapa és vell i està una mica mal calibrat. També comentar que els satèlits s'han perdut diverses vegades i per això el track queda tallat.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS