EXCURSIONS I CAMINADES

Pollux i Castor


15/07/2011
Itinerari:

refugi GUIDE VALLE D'AYAS - coll ZWILLINGSJOCH - POLLUX (4092m)- coll ZWILLINGSJOCH - CASTOR (4228m)- coll ZWILLINGSJOCH - refugi GUIDE VALLE D'AYAS

Zona:
ALPS /ZERMATT
Accessos:

Sortida i arribada al refugi Guide della Valle d'Ayas (3400m). Si pot arribar pel camí que vam seguir en l'etapa del Breithorn o per la Vall d'Aosta, seguint un camí després del refugi Mezzalama.

Durada:
10 hores
Tipus:
Anada i tornada
Desnivell:
1100m de pujada i baixada
Distància:
8,6 Kms
Comentaris:

Per fer aquesta sortida cal: piolet, grampons, casc, arnés i equip de neu en general. S'ha d'estar acostumat a caminar per glacera i l'ajuda d'un guia és més que aconsellable.

Per pujar el Pollux caldrà fer una grimpada, que no és res de l'altre món però que es complica pel fet de fer-la amb grampons. Hi ha tres trams habilitats permanentment amb una corda gruixuda que són força aèris. Pel descens vam fer un ràppel amb l'ajuda de les cordes gruixudes.

L'ascens al Castor no té grimpades i es fa sempre seguint traça a la neu. Trobem tot tipus de neus (glaçada, tova, plaques de gel). En diversos punts el pendent és important i cal sempre està molt atent. Des del coll de ZWILLINGSJOCH la pujada és constant i sense llocs on fer parades còmodes.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS