QUI SOM?


Tot va començar entre els commuters que diàriament van a treballar de Girona a Barcelona amb trens "Catalunya Exprés". A finals de 1995 un grup reduït de commuters, que ja havia fet caminades amb altres colles va començar a muntar caminades per a les persones del tren que ho desitgessin i, a poc a poc, es va anar formant un grup d'habituals que quedaven els caps de setmana per caminar.

A finals de l'any 2000, per consolidar el grup excursionista, es va decidir que es faria la Travessa del Pirineu en diverses etapes. Aquesta decisió es va prendre pel respecte i admiració que el Pirineu desperta en tots nosaltres i pel fet de reconèixer que mai el coneixerem prou.

També es va escollir un nom i un logo per al grup, de manera que ja no som anònims. El nostre nom és Els Centpeus del Pirineu i de ben segur que alguna vegada has coincidit fent algun pic amb nosaltres.

Malgrat que el tren va ser el lligam comú inicial, de mica en mica el grup s'ha anat estenent a persones no relacionades directament amb el tren, al mateix temps que alguns dels primers caminaires ja han deixat d'anar amb tren.

En l'actualitat el grup és molt heterogeni i obert a tothom, fins al punt que es fan sortides conjuntes amb altres grups o centres excursionistes, ja que del que es tracta és de gaudir i compartir de la muntanya.