EXCURSIONS I CAMINADES

Tendereña


04/08/2011
Itinerari:

 LINÁS DE BROTO - puente - FUENTE DEL FURCO - REFUGIO SOASO DE LINÁS - REFUGIO DE LA FAJA - LAS CUASTAS - collado - PICO TENDEREÑA - PASO TENDEREÑA - PLANA TRUMACAMAL - collado - BARRANCO PLANAS DE ABOZO - REFUGIO SOASO DE LINÁS - FUENTE DEL FURCO - puente - LINÁS DE BROTO.

Zona:
PIRINEU-HUESCA
Accessos:

Linás de Broto. Poble petit que es troba a pocs kms de Broto en direcció a Biescas.

Es poden deixar els cotxes en l'aparcament que hi ha a peu de carretera al costat del riu Sorrosal a l'entrada del poble.

Tot i que hi ha una pista transitable que arriba fins un xic més amunt del refugi de Soaso, aquesta és de ús restringit, per la gent del poble i pels espeòlegs que sempre hi ha a la zona.

Durada:
11.40 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
1660m de pujada i baixada
Distància:
23,4 kms
Comentaris:

El pic Tendereña és el més alt de la Serra de Tendereña i és un bon mirador de la vall D'Ordesa i Bujaruelo. El Midi d'Ossau, Anayet, Gran Facha, Serrato, Vignemal, Mont Perdut...són altres pics que podrem divisar des del cim.

La caminada no és apte per queixiques i cal una bona preparació física. El desnivell és important i des del coll marcat en el track es pugem més de 600m de desnivell, en forta pujada i sovint grimpant. Hi ha un pas  d'uns 10m (II+) per una canal estreta, no gaire aèri, que ens farà estar atents.

A l'esquerre del Tendereña deixem la Ripera que ens un pic semblant al que fem.

Hem trobat que els diversos barrancs que volten el Pico Tendereña porten poca aigua aquest any. La darrera font on hem pogut carregar aigua còmodament ha sigut la del Furco.

Hem trobat el campament dels espeòlegs a la zona de la Plana del Trumacal, segons han dit en aquesta zona hi ha un conjunt de grutes de les més espectaculars d'Europa.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS