EXCURSIONS I CAMINADES

Serra d'Ensija


19/05/2012
Itinerari:

PLA DE LA CREU DE FUMANYA - EL FERRUS - COLL DE LES LLOSENQUES - ROCA BLANCA - GALLINA PELADA (CAP DEL LLITZET) - CREU DE FERRO - PLA D'ENSIJA - SERRAT DEL VOLTOR - PLA D'ENSIJA - CREU DE FERRO - PLA DE LA CREU DE FUMANYA

Zona:
CATALUNYA /BERGUEDÀ-PEDRAFORCA-CADÍ
Accessos:

Agafem el trencall de la Central térmica de Cercs i seguim en direcció Fígols i Sant Corneli inicialment, per després seguir cap a Fumanya.

Durada:
7.10 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
1050m de pujada i baixada
Distància:
16 kms
Comentaris:

Al coll de la Creu de Fumanya seguim una pista amb marques grogues ocasionals que perd una mica d'alçada fins a trobar el GR-107, també conegut com el camí dels Bons Homes.

Seguim el GR cap a la zona del Ferrus. Una zona d'escalda habitual. Deixarem la Roca Gran del Ferrus a la dreta i pujarem per la Canal Gran, cap al coll de les Llosenques.

Aquí deixem el GR i seguim marques vermelles tot continuant pujar fortament cap a la Roca Blanca.

Una vegada allà anem tot carenant cap a la Gallina Pelada, o també dit Cap del Llitzet, punt més alt de la caminada d'avui.

Llavors baixarem una mica en direcció sud-est cap al refugi Delgado Ubeda. Deixarem el camí habitual per carenar i tenir millor vista. Això farà que deixem el refugi a l'esquerre, força més avall.

Seguim en direcció sud-est fins arribar a un coll. Si el seguíssim baixaríem cap al punt de sortida (la Creu de Fumanya).

En aquest punt anirem cap l'est per pujar primer a la Creu de Ferro, llavors baixarem al Pla d'Ensija i seguirem en direcció nord per pujar al Serrat del Voltor. Per accedir a aquest pic, millor voltar-lo i pujar-lo per la vessant nord, ja que si pugem directe (pel sud) hem de fer una grimpada.

Després de pujar al Serrat del Voltor, tornarem a la Creu de Ferro i baixarem al coll que ara sí, seguirem pel torrent (senyalitzat amb estaques roses) fins a la Creu de Fumanya.

Un curiositat: Al coll de Fumanya, hi ha un lloc amb petxades de dinosaures. Allà s'hi va fer un centre per fer-ne difusió, però sembla que no s'ha arribat a posar en funcionament.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2020 (1a part)
Aquesta és la planificació fins a l'estiu

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS