EXCURSIONS I CAMINADES

Vall del Madriu i vall de les Agols


04/07/2015
Itinerari:

Aparcament baix ESTANY ENGOLASTERS - FONT ORDIGUES - mirador - FONT DE LES MOLLERES - FONT DE CORRELALETS - COLL JOVELL – REFUGI DE FONTVERD – BARRACA DE LA FARGA – PLA DE L’INGLA – REFUGI DEL RIU DELS ORRIS – ESTANY DE LA BOVA – ESTANY FORCAT CAP DE LES AGOLS – REFUGI DE LES AGOLS – BORDES DE LA MOLINA - CAMÍ DE LES PARDINES – ESTANY ENGOLASTERS

Zona:
PIRINEU-ANDORRA
Accessos:

Aparcament de baix Estany dels Engolasters.

Durada:
9.40 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
1130m de pujada i baixada.
Distància:
23,9 kms
Comentaris:

Caminada espectacular que ens porta a dues de les valls més impressionants d'Andorra.

Després de fer la caminada ens reafirmem en el sentit de la caminada. En aquest sentit es va pujant de mica en mica fins a l'estany de la Bova, per després pujar a l'estany Forcat i el cap de les Agols i llavors baixar per tota la vall del mateix nom.

La Vall de les Agols és molt més tranquil·la que la del Madriu i també molt maca, tot i que té una senyalització del camins molt pobre.

En el coll Jovell hi trobem 3 camins, un que baixa a Ràmio (no l'agafarem), un segon que planeja més i que anirà cap al refugi de la Fontverd (aquest és el que seguirem) i un tercer que puja a la Tossa de Braibal. Tot amb marques grogues.

Després de la barraca de la Farga, deixem un camí a l'esquerre que puja a l'estany Blau i el cap de les Agols. L'estany Blau, per cert potser un dels més macos de la vall del Madriu.

El camí cap a l'estany Forcat no està gens marcat, només hem trobat fites ocasionals, després de fer alguna marrada. No sabem si n'hi ha de millor.

Al cap de les Agols hem deixat el camí normal d'entrar a la vall del mateix nom, que ens ha fet fer una segona marrada. La vall de les Agols té marques blaves ocasionals.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS