EXCURSIONS I CAMINADES

Bassegoda i Principi des de can Gustí


18/02/2017
Itinerari:

CAN GUSTÍ DE RIU - COLLET DEL VINARDELL - COLLET DE LA CASETA - SANTA MARIA DE LES AGULLES - prop COLLET DE SANTA MARIA - CAIRE DELS COMADELLS - BASSEGODA - PLA DE LA BATERIA - COLL DE PRINCIPI - CORRAL DE PRINCIPI - PRINCIPI - cista amb túmul de la CREU DE PRINCIPI - COVA D'EN MASSOT - CREU DE PRINCIPI - SANT VICENÇ DE PRINCIPI - COLL ROIG - EL TUMANY - PUJANT D'EN GUIES - prop PLACETA BLANCA - LA PRESA - CAN GUSTÍ

Zona:
CATALUNYA /GARROTXA
Accessos:

Can Gustí de Riu.

Compte que actualment la pista de can Gustí només està oberta de l'1 de desembre al 15 de març.

Durada:
8.25 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
1240m de pujada i baixada
Distància:
16,6 kms
Comentaris:

El camí que puja a Santa Maria d'Agulles surt de l'aparcament de can Gustí i puja pel costat dret dels prats de can Gustí.

Al collet de Santa Maria trobem marques verdes/taronges que ja no deixarem fins al dalt del cim.

Una mica abans de coll de Principi agafarem el GR-11 que no deixarem fins a Principi. Allà a la casa de dalt agafarem un camí que indica Sant Vicenç de Principi (amb marques grogues), que deixarem ben aviat per un camí, que surt a la dreta, poc fresat i sense marques que porta a la Creu de Principi.

A mig camí de la pujada trobarem un camí amb marques grogues que enllaça la Creu de Principi i Sant Vicenç, el seguirem a la dreta. Aquest camí també l'agafarem de baixada.

Per anar a la cova d'en Massot, cal estar molt atent ja el trencall està marcat per una fita a cada costat de la carretera i unes marques blaves que baixen en forta pendent fins a la cova. El camí no és clar.

La intenció era baixar des de la Serra de Banyadors a Sant Vicenç per la collada del Grau, però al final no ho hem vist clar. Creiem que aquest camí ara està ben marcat amb marques blaves que es poden veure a Sant Vicenç.

Des de Coll Roig, el camí que porta el Tumany també està senyalitzat amb marques blaves.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2020 (1a part)
Aquesta és la planificació fins a l'estiu

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS