EXCURSIONS I CAMINADES

Travessa Pirineu 35 : Refugio Belagua - Col de Larrau


02/08/2017
Itinerari:

REFUGIO DE BELAGUA – UTURROTX - COL DE ARRAKAGOITI (o PORT URDAITE) – COLLADO DE GIMBELETA - PUERTO DE BELAI – PORTILLO DE SOTALEPOA – UTURURDINETAKO LEPOA  (o PORTILLO DE LA PISTA) – ELURSOKO LEPOA - PICO GAZTARRIA – BILDOTXARRENKO LEPOA – PORTILLO DE BETZULA – ORBIZKAIA GAINA - PUERTO DE LARRAU (LARRAÑE MEDATEA)

Zona:
PIRINEU-NAVARRA
Accessos:

Sortida: Refugi Belagua. S'hi arriba amb carretera asfaltada (la NA-1370).

Arribada: Coll de Larrau. S'hi arriba amb carretera asfaltada (la NA-2011). Molt transitat pels cotxes i bicicletes. Bones vistes des del coll sinó tenim mar de núvols.

Durada:
6.20 hores
Tipus:
travessa
Desnivell:
790m de pujada i 640m de baixada
Distància:
16,8 kms
Comentaris:

Es segueix GR-12 durant tota la caminada. Aquest GR és del país basc i en la primera travessa que vam fer no estava marcat.

 

Durant gran part de la caminada es segueix frontera entre França i Espanya, això fa que es vegin moltes fites fronteres del Pirineu en aquest tram. En concret hem vist des de la 250 en el Puerto de Belai fins a les 237 en el col de Larrau, pràcticament totes seguides.

 

Una altra cosa típica d'aquesta caminada és que es veuen casetes de caçadors (sobretot de fusta) cada 100-200m aproximadament. Les comencem a trobar a Bildotxarrenko lepoa i ens acompanyaran encara durant les properes etapes.

 

A destacar també molt a prop del poble de Larrau (a França) el pont penjant d'Holzarte. Amb una excursió d'una horeta i mitja es pot arribar fins al pont i tornar. La gent que l'ha vist en parla molt bé.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS