EXCURSIONS I CAMINADES

Travessa Pirineu 35 : Refugio Belagua - Col de Larrau


02/08/2017
Itinerari:

REFUGIO DE BELAGUA – UTURROTX - COL DE ARRAKAGOITI (o PORT URDAITE) – COLLADO DE GIMBELETA - PUERTO DE BELAI – PORTILLO DE SOTALEPOA – UTURURDINETAKO LEPOA  (o PORTILLO DE LA PISTA) – ELURSOKO LEPOA - PICO GAZTARRIA – BILDOTXARRENKO LEPOA – PORTILLO DE BETZULA – ORBIZKAIA GAINA - PUERTO DE LARRAU (LARRAÑE MEDATEA)

Zona:
PIRINEU-NAVARRA
Accessos:

Sortida: Refugi Belagua. S'hi arriba amb carretera asfaltada (la NA-1370).

Arribada: Coll de Larrau. S'hi arriba amb carretera asfaltada (la NA-2011). Molt transitat pels cotxes i bicicletes. Bones vistes des del coll sinó tenim mar de núvols.

Durada:
6.20 hores
Tipus:
travessa
Desnivell:
790m de pujada i 640m de baixada
Distància:
16,8 kms
Comentaris:

Es segueix GR-12 durant tota la caminada. Aquest GR és del país basc i en la primera travessa que vam fer no estava marcat.

 

Durant gran part de la caminada es segueix frontera entre França i Espanya, això fa que es vegin moltes fites fronteres del Pirineu en aquest tram. En concret hem vist des de la 250 en el Puerto de Belai fins a les 237 en el col de Larrau, pràcticament totes seguides.

 

Una altra cosa típica d'aquesta caminada és que es veuen casetes de caçadors (sobretot de fusta) cada 100-200m aproximadament. Les comencem a trobar a Bildotxarrenko lepoa i ens acompanyaran encara durant les properes etapes.

 

A destacar també molt a prop del poble de Larrau (a França) el pont penjant d'Holzarte. Amb una excursió d'una horeta i mitja es pot arribar fins al pont i tornar. La gent que l'ha vist en parla molt bé.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2020 (1a part)
Aquesta és la planificació fins a l'estiu

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS