EXCURSIONS I CAMINADES

Besiberri Nord (intent)


30/06/2018
Itinerari:

REFUGI VENTOSA I CALVELL – ESTANY XIC - ESTANYS GELATS DE BORT – ESTANY CLOTO – COLLET DELS ISARDS - (PALA ALTA DEL PORT – BRETXA DE PEYTA – BESIBERRI NORD – BRETXA DE PEYTA) – ESTANYET DE MALAVESINA – BARRANC DE RIUMALO – PLETIU DE RIUMALO – PLETIU DE L’OBAGA – PRESA DE CAVALLERS

Zona:
CATALUNYA /ALTA RIBAGORÇA - VAL ARAN
Accessos:

Sortida: Refugi Ventosa i Calvell

Arribada: Aparcament Presa de Cavallers

Durada:
12.30 hores
Tipus:
travessa
Desnivell:
570m de pujada i 1020m de baixada
Distància:
11 kms
Comentaris:

Degut a la gran quantitat de neu d'aquest any i també de l'abundància d'aigua, no s'ha pogut fer la sortida planificada. Entre parèntesi indiquem la part del camí planificada que no es va poder fer.

 

El temps no és el que es tardaria en condicions normals, ja que hi ha diversos factors que l'han influenciat:

- No es va poder atravessar el rierol que desaigua l'Estany Xic pel camí marcat. Es va haver d'atravessar per les passeres que porten al refugi Ventosa.

- Poc abans del collet dels Isards ens vam haver de posar grampons i si haguessim pogut fer cim només en els haguessim tret poc després de la bretxa de Peyta. Després hagués calgut tornar-los a posar fins passat l'estanyet de Malavesina.

- Hem buscat un camí per estalviar-nos anar a l'Estanyet de Malavesina, i no l'hem trobat, per tant hem fet la corresponent marrada on s'han perdut més d'una hora de temps (veure on deixem el camí a la Pala Alta del Port fins a l'estanyet de Malavesina.

- Llavors ha calgut assegurar-nos amb una corda per entrar a la glacera de la zona de l'estanyet de Malavesina. També aquí hi hem deixat una hora de temps ben bona.

- Quan ja baixavem pel barranc de Riumalo, poc després de treure'ns definitivament els grampons ens hem trobat amb la sorpresa que el Riumalo baixava força més gran de l'esperat i no es podia atravessar pel camí marcat. Una vegada més ha calgut encordar-nos i mullar-nos una mica les cames per poder atravessar el riu.

 

Finalment hem arribat cansats, però bé a la zona de l'aparcament. Malgrat no haver pogut fer la previsió inicial, la diada i les vistes han estat impresionants.

El Besiberri Nord haurà d'esperar.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS