EXCURSIONS I CAMINADES

Lac Tourrat des del Lac de Cap Long


05/08/2020
Itinerari:

LAC DE CAP LONG – COL TOURRAT o DES PECHEURS – RAU DE BUGARRET - collet - llac petit - LAC TOURRAT - cim 1 ARÊTE de  CRABOUNOUSSE - collet - cim 2 ARÊTE DE CRABOUNOUSSE - LAC TOURRAT - llac petit - collet - RAU DE BUGARRET - COL TOURRAT - LAC DE CAP LONG

Zona:
FRANÇA /NÉOUVIELLE
Accessos:

Sortida de l'aparcament del Lac de Cap Long.

Compte que queda molt ple de seguida. A primera hora no hi sol haver problemes per aparcar.

Durada:
11.30 hores
Tipus:
Anada i tornada
Desnivell:
1450m de puajada i baixada
Distància:
15 kms
Comentaris:

Inicialment estava prevista una sortida diferent, però ens van avisar que era un any de força neu i a la cara nord del pic Long la glacera del Lac Tourrat eran més gran que altres anys. Vam decidir adaptar una mica la caminada segons ens trobéssim les coses.

 

La caminada és molt dura però també pensem que ha valgut la pena. La cirereta potser hagués estat fer algun tres mil, com per exemple la Dent D'Estibère, que ens hagués donat temps de fer-la si hi haguéssim anat directe des del Lac Tourrat, o per exemple el pic de Crabounousse, sinó ens haguéssim desviat tant a la dreta en l'Arête de Crabonousse. De fet aquest darrer cim ens va quedar a uns 45min de fer-lo, però l'excursió se'ns estava anant de mare...

Finalment a més de la visita al Lac Tourrat vam fer dos cims menors de l'Arête de Crabounousse.

 

Des del Lac de Cap de Long cal seguir el camí que et porta al final del llac (1 horeta). A la tornada hem trobat un camí un xic més ràpid per anar-hi.

El camí passa per sobre el pont on hi ha l'entrada de l'aigua de la presa (parshall).

A continuació agafem el camí que puja cap a l'Hourquette de Bugarret en forta pujada, però al final el deixarem per anar cap al Col Tourrat, tot passant per una tartera de pedres grosses.

Llavors baixarem a la riera de Bugarret en un baixada pronunciada també, però farem una diagonal cap l'esquerre per suavitzar-la.

Després el camí pujarà un altre collet i arribarem a un llac petit que està en un relleix a sota del Lac Tourrat. Per pujar al Lac Tourrat ens caldrà fer alguna grimpada. Una vegada al llac estarem als peus del pic Long, que és el pic més alt d'aquesta zona.

La pujada/baixada de l'Arête de Carbounousse no va ser fàcil ni a l'anada que va caldre grimpar ens diversos punts, ni la tornada que no vam trobar un camí marcat per tornar al llac.

Una vegada arribats al llac Tourrat desfem tot el camí d'anada.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS