EXCURSIONS I CAMINADES

Cales de l'Estartit


26/09/2020
Itinerari:

ESTARTIT – CAP DE LA BARRA – PUNTA DELS ARQUETS – LA CALELLA - COLL DE LES SALINES - PORT (CALA) DE FALAGUER – CAP D’OLTRERA – CALA DE LA SARDINA – COVA DE L’AVI COMPANY – CALA PEDROSA – ELS ESTUFADORS - HORTS DE LA PEDROSA – ROCA DE LA FORADADA – CALA FERRIOL - GR92 - LES PEDRERES - ESTARTIT

Zona:
CATALUNYA /BAIX EMPORDÀ
Accessos:

Sortida i arribada a l'aparcament de la platja de l'Estartit.

La resta d'opcions són zona blava. 

Durada:
6.00 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
710m de pujada i baixada
Distància:
14,2 kms
Comentaris:

Una caminada que segur que us sorprendrà, perquè té vistes de la costa i de les Illes Medes que pràcticament només es veuen si vas en barca. 

Es passa per camins poc senyalitzats i alguns trams pràcticament s'han d'intuir. Compte que una part de l'itinerari està restringit de gener a juny pel tema de nidificació d'ocells.

Compte amb els desnivells i amb el fet que hi ha molta pedra, que no fa agradable la caminada. Cal anar ben calçat i portar aigua.

Evitar la caminada en dies calurosos.

 

Hem fet coincidir el pas pel mirador del Cap de la Barra, pràcticament amb la sortida de sol. Això li pot afegir un interès addicional.

Fins al port del Falaguer el camí està marcat amb línies blaques-verdes. Després deixem el camí per acostar-nos al Cap d'Oltrera i a la cala de Sardina.

Tornem al camí fresat després de la Sardina per agafar el camí normal per arribar a cala Pedrosa.

Passada la Pedrosa deixarem el camí més marcat per acostar-nos al Cap del Castell i pujar al petit cim que hi ha sobre la Foradada. D'aquí anirem a la cala Ferriola passant a prop del mar tota l'estona.

La tornada a l'Estartit la fem pel camí habitual per anar a la cala Ferriol fins a enllaçar el GR-92, que seguirem una estona. El deixarem per arribar a l'Estartit.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS