EXCURSIONS I CAMINADES

Cinque Torri - Nuvolau - Averau


04/08/2021
Itinerari:

PASSO DI GIAU – camí ferrada RA GUSELA (avortem) – sota CINQUE TORRI - RIFUGIO SCOIATOLLI - NUVOLAU - RIFUGIO AVERAU (FORCELLA NUVOLAU)- ferrada AVERAU  – AVERAU  – ferrada AVERAU  –  RIFUGIO AVERAU - PASSO DI GIAU

Zona:
ALPS /DOLOMITES
Accessos:

Passo di Giau.

És un coll que està a 2236m que té un restaurant i una mica d'aparcament.

Durada:
7.40 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
950m de pujada i baixada
Distància:
13,2 kms
Comentaris:

L'activitat l'hem hagut de canviar una mica per culpa de pluja, ja que volíem fer dues ferrades, però estàvem arribant a fer la primera i s'ha posat a ploure una mica més intensament i hem canviat els plans. El que volíem fer era:

PASSO DI GIAU – ferrada RA GUSELA – RA GUSELA – NUVOLAU – RIF. AVAREAU – ferrada AVERAU – AVERAU – ferrada AVERAU  – RIF. AVERAU – RIF. SCOIATOLLI – GIRO DELLE CINQUE TORRI - RIF. CINQUE TORRI  – PASSO DI GIAU

 

Sortim pel camí 443 que va el Cinque Torri i ens desviem per fer la ferrada. En el track encara es pot veure l'aproximació a la ferrada Ra Gusela, que finalment no hem fet. Les referències que tenim d'aquesta ferrada són que no és complicada de fer.

 

Al no poder fer la ferrada hem retornat al camí 443 i hem fet via cap al Cinque Torri. Ens hi hem acostat i llavors hem anat al refugi Scoiattoli, on hi arriba un funivia i té tot tipus de luxes per passar-hi el dia. A més de molt bona vista i poder fer la volta al Cinque Torri, hi ha una zona de trinxeres recuperades en plan museu.

 

D'aquí hem pujat al pic Nuvolau seguint el camí 439. A dalt també hi ha un refugi, un heliport i molt bona vista, en concret del pic Ra Gusela que està al costat i que volíem fer, amb la previsió inicial.

També té molt bona vista del pic Averau que serà el proper objectiu que farem avui.

Baixem fins el refugi Averau (Forcella Nuvolau) i fem una petita parada per dinar.

 

Encarem la via ferrada que no està gaire ben indicada. Només de sortir del refugi sí que marca el camí però ben aviat l'hem de deixar per pujar fortament, per un camí que no està tan fresat. Passarem per una escletxa i darrera mateix veurem que és el lloc on comença la ferrada. Aquí ens haurem d'equipar per fer-la.

En principi la ferrada no és complicada. És molt curta té un desnivell d'uns 80-100m i es fa relativament ràpida (30 minuts), però nosaltres no diríem que sigui tan fàcil, ja que té algun pas una mica més exigent del que hem fet fins ara. Tot i així no podem dir que sigui complicada.

 

Una vegada feta la ferrada ens quedarà encara mitja horeta exigent per pujar al pic Averau. Aquest tros fa força pendent i té força pedra descomposta.

Una vegada fet al cim desfem la ferrada, que té una petita variant, de tornada hem passat per un tram que va per dins unes pedres (una espècia de cova), i retornem al refugi d'Aveurau.

 

Finalment tornarem al Passo di Giau des del refugi, primer pel camí 464 i al cap de poc n'agafarem un de menys marcat que és el 452.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS