EXCURSIONS I CAMINADES

Pels voltants de l'Orri i el Polí


16/10/2021
Itinerari:

FONT DE LA VORADA (abeurador a tocar l'Orri) – TORRENT DE L’ORRI – COVA DE L’ORRI – RIU BORRÓ – TORRENT DE LLIURONA – COVA DEL MAQUI – RIU BORRÓ – GORG BLAU  - PLA DE L'ARÇ - coves - SOLÀ DE BOU - COVA DE POLÍ - TEIX DEL TORRENT DE L'ORRI - FONT DE LA VORADA

Zona:
CATALUNYA /GARROTXA
Accessos:

Font de la Vorada.  Des de Sales de Llierca agafem la carretera que porta Monteia i a l'Orri.

Durada:
6.10 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
660m de pujada i baixada
Distància:
14,5 kms
Comentaris:

Aquesta caminada passa per camins poc coneguts, però de ben segur que no deixarà indiferent als que la facin. També pensem que guanyaria més si es trobés una mica d'aigua als torrents i a les rieres per on es passa.

Es visiten diverses coves i baumes, algunes de les quals són espectaculars i que de ben segur sorprendran. Serà imprescindible el frontal per poder-ne gaudir.

No és una caminada apte per a tots els públics, en el sentit que és una mica feréstec i poc concorreguda.

 

Seguint la ruta que hem fet, la primera de totes és la Cova de l'Orri. Aquest segurament és la cova estrella de la caminada. Té uns 150m de llargària amb tot tipus de estalactites i estalacmites que s'han construït durant anys. També hi trobarem algun ratpenat.

Per accedir a la cova ara hi ha una escala de fusta casolana d'uns 3m, però hi ha vegades que no hi és. Quan no hi és aconsellem portar una corda per ajudi a entrar i a sortir més fàcilment, ja que no és una entrada de fàcil accés.

 

La següent que trobarem serà la cova del Maqui, per fer-ho haurem de seguir un tros del torrent de Lliurona. Aquesta cova és més normaleta amb una obertura de fàcil accés i no s'hi veuen les formacions calcàries de la primera.

 

Després seguirem el riu Borró i trobarem gorgues i algun saltant com és en el cas del Gorg Blau.

 

A la zona del Pla de l'Arç deixarem el camí per crestejar una mica i acostar-nos a un parell de coves/baumes més. Una d'elles amb molt bona vista de la zona. Després agafarem un camí  poc fresat que ens portarà a trobar una pista a la zona del Solà del Bou, a prop del Polí.

 

A prop hi ha la cova del Polí trobem un altra cova espectacular, aquestà és a tocar la carretera i no té un accés difícil, només que és estret i t'has d'estirar per entrar-hi. A dins hi ha una cavitat d'un 50m2 arrodonida amb també tot de formacions calcàries.

 

Finalment per acabar no es pot deixar de visitar un teix monumental, el del Torrent de l'Orri. Només cal que ens desviem una mica del camí i fer un puja-i-baixa de 20 minuts per veure'l.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS