EXCURSIONS I CAMINADES

Pincaró i racons de la Muga


10/12/2022
Itinerari:

CAN NOU DE BASSEGODA – PLA VENTOLÀ – BAUMA DE LA GERRA – COLL DE DAINA – SANT JOAN DE BOSSOLS – PLA BRUGUER – PLA DE LA TEULERIA – CAN COLL – SANT BARTOMEU DE PINCARÓ – EL COLOMER - PLA DEL CAÇADOR – LA FIGA – CAN CARIQUETES – pont medieval – colomar – CASTELL DEL BERTRAN – LA MOLINA – CAN FERRERS (ALBANYÀ).

Zona:
CATALUNYA /GARROTXA
Accessos:

Sortida: Can Nou de Bassegoda. En el punt d'arribada seguim cap al collet de Can Nou i deixarem el cotxe en una cruïlla un xic abans del collet. La carretera que seguim és estreta però està formigonada, aquest tros coincideix amb el GR-11. Hi ha uns 20 minuts de cotxe des del punt d'arribada.

 

Arribada: Albanyà (Can Ferrers). Seguim la carretera que travessa el poble d'Albanyà i passats 1,5 kms del càmping trobem una cruïlla que permet anar cap al Coll de Pincaró o cap al collet de Can Nou. Deixem un cotxe aquí per la tornada.

Durada:
5.55 hores
Tipus:
Travessa
Desnivell:
550m de pujada i 1040m de pujada
Distància:
15,3 kms
Comentaris:

Una caminada que té una mica de tot (ermites, castells, masies, gorgues...) i que ens portarà per llocs poc concorreguts de l'Alta Garrotxa.

 

Comencem la caminada seguint el GR-11, per una pista que ja no està preparada per tot tipus de cotxes. Arribem a Can Nou i seguim pel GR però abans d'arribar al refugi de  Can Galan agafarem un trencall a la dreta que ens pujarà a la serra de Corsavell (marques grogues). Arribarem directament al coll de la Daina. Llavors seguim el camí que va carenant fins a Sant Joan de Bossols.

Seguint sempre marques grogues anirem fins a Sant Bartomeu de Pincaró, passant per Can Coll. Aquí les marques es perdren i cal passar pel jardí de la casa, travessant primer una porta de fusta del jardí i després una porta metàl·lica amb baldet que ens portarà a l'antic camí que va al Pincaró.

Una vegada a la cruïlla de camins del Colomer, seguirem en direcció al coll de Pincaró, fins que deixarem la pista principal per baixar cap al riu Muga passant a prop de la Figa. Seguim la pista secundària una estona més, fins que baixarem per un camí marcat amb fites a la dreta, una altra vegada per travessar el riu. El camí ara no és tan fresat i baixa més abruptament, també per atravessar el riu ara haurem d'anar més en compte i cal fer una petita grimpada d'un parell de metres. El camí on es creua el riu en aquest punt està marcat per dos trossos de plàstic.

A partir d'aquí passarem per un camí vell fresat però en algun punt està una mica brut. Passarem per una casa en ruïnes (suposem Can Cariquetes) i en diversos punts passarem arran de la Muga, anant a sortir a sota les feixes de Can Bertran. Aquí trobarem el pont medieval que farem servir per creuar a l'altre costat.

En aquesta zona, que s'anomena el bac de Can Bertran, hi ha una esplanada on primer trobarem una petita edificació d'un colomar i llavors trobarem tots els edificis que formen part del castell del Bertran que està mig arreglat. La veritat és que ens ha sorprès tan per la situació, com per la quantitat de dependències que tenia.

D'aquí tornarem a creuar el riu i seguirem un tros per pista fins a tornar a agafar un camí que ens portarà a passar a prop de la casa de la Molina on trobarem la pista que ens deixarà als cotxes que tenim al punt d'arribada.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS