VIES FERRADES

Foradada del Toscar


10/07/2016

Zona:
Huesca - Campo
Accés:

Per la carretera N-260 que va des de Campo a Ainsa, després de passar el poble i el coll de la Foradada del Toscar trobem un monument amb una estructura metàl·lica a l'esquerre, a aquesta alçada però a l'altre costat de carretera hi ha un petit aparcament per un 6 cotxes. Aquí ja hi ha un rètol indicador de la ferrada.


Nivell:
Mitjà
Rànking:
5/8
Desnivell:
405 m

Temps aproximació:
0.20 hores
Temps ferrada:
2.40 hores
Temps descens:
0.30 hores

Aproximació:

Seguim una pista que guanya alçada ràpidament, acostant-nos a unes parets que és on comença la ferrada. La pista s'acaba a una esplanada a prop de les parets, allà ja agafem un camí que en un minut ens deixa a peu de via.

Via:

Els primers metres ens fan entrar en acció ben aviat, ja que ens posem a escalar un esperó calcari totalment vertical. Ens posarem dins una cova, llavors una zona que sembla un embut, farem algun flanqueig i alguna grimpada vertical per pujar al cim d'una agulla que té un plataforma plana d'uns 3 m de llarg.

Llavors s'ha de baixar una mica per fer un flanqueig força llarg i aeri que tot anant perdent alçada ens portarà al segon pont.

Els ponts que es passen són curtets i sezills de passar.

Després del segon pont, hi ha ha una via d'escapament que permetria no fer la darrera part, que és allà on es perd una mica l'interès de la via (a la vegada que és molt més senzilla de fer).

Descens:

El descens es fa a través d'un camí que baixa en forta pendent i que és força relliscós. Està equipat amb unes cordes, que donen una mica més de seguretat, però no comporta gaire dificultat. Després de passar una petita tartera ens tornem a trobar al punt de sortida i a l'esplanada abans comentada.


Corda?
No
Pagament?
No
Altres observacions:

Una ferrada amb dues parts molt diferenciades. La segona part diríem que perfecte per l'iniciació, però la primera part un pèl massa exigent per fer-ho en primeres vegades.

En molt bon estat i molt ben equipada.

Hem gaudit d'unes vistes espectaculars.

L'hem fet amb un grup de 12 persones i això ha fet que els temps hagi quedat una mica desvirtuats.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2023 (2a part)
Això és el que queda per aquesta temporada.

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS