EXCURSIONS I CAMINADES

Campirme per la pleta del Prat i estany de Mascarida


21/08/2010
Itinerari:

REFUGI PLETA DEL PRAT - PLETA DE MASCARIDA - ESTANY DE MASCARIDA - PIC DE MASCARIDA - ESTANY DEL DIABLE - PLETA DE MASCARIDA - REFUGI DEL PRAT

Zona:
PIRINEU-CATALUNYA /PALLARS
Accessos:

Refugi i estació d'esquí de la Pleta del Prat. S'hi arriba amb carretera asfaltada des de Tavascan (10 kms), passant per les Bordes de Graus i Quanca.

Durada:
3.45 hores
Tipus:
circular (des de l'estany de Mascarida)
Desnivell:
920m de pujada i baixada
Distància:
10,4 kms
Comentaris:

En diversos punts de la caminada es troben marques vermelles i fites, encara que no es pot considerar que estigui ben marcat l'itinerari. Fins a l'estany de la Mascarida el camí és fresat.

Des de l'estany de la Mascarida s'ha decidit pujar pel costat esquerre (per l'est), ja que la pujada és més fàcil i llavors es segueix una carena amb pendent constant, que ens portarà gaire bé al cim del Campirme.

Compte que just en aquest punt, quan deixavem l'estany, es va perdre un xic el camí i en lloc de seguir un camí que fa ziga-zagues i que a la tornada es veu perfectament es va fer una petita marrada que queda reflexada en el track.

El cim del Campirme té molt bona vista per tenir només 2.600 m i en temps de la guerra civil va ser un punt estratègic. Així ho demostren les trinxeres i nombroses proteccions que hi trobem.

La baixada des del pic de la Mascarida fins a l'estany és una mica campi-qui-pugui i s'ha de fer amb cura. Val la pena acostar-se al petit estany del diable que també té el seu encant.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS