EXCURSIONS I CAMINADES

Gorges de Carançà


09/10/2011
Itinerari:

TOÈS (aparcament) - CAMBRA D'AIGUA - BALCÓ DE LA TÊT - LES CORNISES - primer pont - segon pont - tercer pont - quart pont - (tornem cal al punt de partida) tercer pont - segon pont - ROC DE LA MADRIEU - TOÈS (aparcament)

Zona:
PIRINEU-CATALUNYA NORD /CONFLENT-CANIGÓ
Accessos:

Toès (Thuès-Entre-Valls).

Petit poble que trobem a la N-116 que va de Perpinyà a la Tor de Querol (Latour-de-Carol), entre Fontpedrosa i Oleta.

Aparcament de pagament que hi ha al mig del poble ( 2 euros per tot el dia).

Durada:
4.20 hores (a ritme de nens)
Tipus:
circular (al menys parcilament)
Desnivell:
350m de pujada i 300 de baixada
Distància:
7,6 kms
Comentaris:

La proposta d'aquesta caminada és fer una ruta la màxim de completa , al nostre entendre, (pràticament circular) que ens permeti visitar les gorges i passeres de Carançà. Es podria continuar cap al refugi de Carançà, però entenem que després deixaria de ser infantil.

La caminada s'ha fet a ritme de nens i amb una parada de 40 minuts per dinar just abans del darrer pont.

L'anada la fem per la cambra d'aigua (chambre d'eau), agafant el camí que surt darrera de la mateixa caseta del vigilant i passa per un pont de fusta.

Després de guanyar uns 150m d'alçada arribem a una edificació per on passa la canalització d'aigua que suposem arriba als pobles de la zona. Aquest tub ens segueix durant la pujada, quedant-nos a la nostra dreta.

A partir d'aquí el camí planeja i passarà pels Balcons de la Têt, on  començarem a trobar camí excavat a la pedra tan característic i conegut d'aquesta vall.

Al cap de poca estona trobarem el camí clàssic que puja des de darrera el mateix pàrking on hem deixat el cotxe passat per sota la via del tren Groc. Estem arribant a la zona de les Cornises on continua el camí del mateix tipus que el que troben en els Balcons de la Têt, amb la diferència que té passos més estrets i que en gran part trobem assegurat amb un cable que permet sentir-nos més segurs en cas de necessitat.

El camí de les Cornises no és complicat de fer, l´únic que cal anar en compte, ja que en el costat esquerre hi ha un penya-segat d'uns 100m amb el riu Carançà a sota.

A partir d'aquí venen les passeres i els ponts penjats que són la delícia de la mainada i que poden fer passar un "mal moment" a la gent que no porti bé el tema de les alçades. A part d'això no tenen cap complicació.

Ens arribarem fins al quart i darret pont, perquè a partir d'aquí el camí va guanyant alçada més fortament en direcció al refugi Ras de Carançà, que no és l'objectiu de la nostra caminada d'avui.

De tornada farem una variant passant pel Roc de la Madrieu, camí que trobarem entre el segon i el primer pont, que ens evitarà també fer el tros de les Cornises, tot fent una petitat marrada. El camí el trobem en un trencall a la dreta, que no està indicat però si força fresat.

Guanyarem una mica d'alçada, tot seguint pel costat dret del riu Carançà i ens permetrà tenir una visió de l'altre costat de les Cornises i els Balcons de la Têt. Llavors descendirem per trobar una altra vegada el camí clàssic que ens tornarà a l'aparcament de sortida.

Compte que el track de la caminada s'ha hagut de retocar molt degut a les moltes pèrdues de senyal que hi ha en la tornada.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS