EXCURSIONS I CAMINADES

Serra d'Ensija


19/05/2012
Itinerari:

PLA DE LA CREU DE FUMANYA - EL FERRUS - COLL DE LES LLOSENQUES - ROCA BLANCA - GALLINA PELADA (CAP DEL LLITZET) - CREU DE FERRO - PLA D'ENSIJA - SERRAT DEL VOLTOR - PLA D'ENSIJA - CREU DE FERRO - PLA DE LA CREU DE FUMANYA

Zona:
CATALUNYA /BERGUEDÀ-PEDRAFORCA-CADÍ
Accessos:

Agafem el trencall de la Central térmica de Cercs i seguim en direcció Fígols i Sant Corneli inicialment, per després seguir cap a Fumanya.

Durada:
7.10 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
1050m de pujada i baixada
Distància:
16 kms
Comentaris:

Al coll de la Creu de Fumanya seguim una pista amb marques grogues ocasionals que perd una mica d'alçada fins a trobar el GR-107, també conegut com el camí dels Bons Homes.

Seguim el GR cap a la zona del Ferrus. Una zona d'escalda habitual. Deixarem la Roca Gran del Ferrus a la dreta i pujarem per la Canal Gran, cap al coll de les Llosenques.

Aquí deixem el GR i seguim marques vermelles tot continuant pujar fortament cap a la Roca Blanca.

Una vegada allà anem tot carenant cap a la Gallina Pelada, o també dit Cap del Llitzet, punt més alt de la caminada d'avui.

Llavors baixarem una mica en direcció sud-est cap al refugi Delgado Ubeda. Deixarem el camí habitual per carenar i tenir millor vista. Això farà que deixem el refugi a l'esquerre, força més avall.

Seguim en direcció sud-est fins arribar a un coll. Si el seguíssim baixaríem cap al punt de sortida (la Creu de Fumanya).

En aquest punt anirem cap l'est per pujar primer a la Creu de Ferro, llavors baixarem al Pla d'Ensija i seguirem en direcció nord per pujar al Serrat del Voltor. Per accedir a aquest pic, millor voltar-lo i pujar-lo per la vessant nord, ja que si pugem directe (pel sud) hem de fer una grimpada.

Després de pujar al Serrat del Voltor, tornarem a la Creu de Ferro i baixarem al coll que ara sí, seguirem pel torrent (senyalitzat amb estaques roses) fins a la Creu de Fumanya.

Un curiositat: Al coll de Fumanya, hi ha un lloc amb petxades de dinosaures. Allà s'hi va fer un centre per fer-ne difusió, però sembla que no s'ha arribat a posar en funcionament.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS