EXCURSIONS I CAMINADES

Cabrera des de Bracons


23/11/2013
Itinerari:

COLL BRACONS – FONT DE LA GREVELOSA - FAIGS MONUMENTALS DE LA GREVOLOSA – SANT NAZARI – COLLET DE LA COMETA – EL PRAT DE LA VOLA  – COLLET DE CAL VIDRIER – PLA DEL PRAT DE CABRERA – OSCA DE CABRERA - - TORRE DE CABRERA - SANTUARI DE CABRERA – TORRE DE CABRERA - LA FAJA – PORXIUGUES – COLL DE LLANCERS – mirador - COLLET DELS RABADANS – COLL DE BRACONS

Zona:
CATALUNYA /OSONA
Accessos:

Coll de Bracons

Durada:
8.15 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
800 de pujada i baixada
Distància:
18,4 kms
Comentaris:

Passem pels espectaculars faigs monumentals de la Grevelosa i també per la decebedora ermita de Sant Nazari (sobretot des del punt de vista de la seva restauració).

Una vegada al collet de cal Vidrier, comencem a enfilar-nos per un camí marcat que passa per un padró. Al cap de poc es troba un petit tram equipat amb cadenes i cable. Llavors tenim dos opcions pujar per la Serrica que és més directe o bé per la Baga que fa un pèl més de volta (nosaltres seguim un tros del camí de la Baga).

Després de la visita al Santuari tornem per un camí que hi ha després de la Torre de Cabrera i abans de l'Osca a la dreta que baixa de manera molt pronunciada.

Una vegada a la pista, anirem en direcció a la Faja i des d'aquí tot seguint pista arribarem fins a Porxiugues. Aquí agafem un camí al principi un pèl perdedor i comencem a guanyar alçada fins a pujar a la Serra de Llancers i trobar el camí que porta a Sant Miquel. Aquí nosaltres anirem en direcció contrària de tornada al coll de Brancons.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS