EXCURSIONS I CAMINADES

Travessa Pirineu 36 : Col Larrau - Chalets Irati


03/08/2017
Itinerari:

PUERTO DE LARRAU - PICO DE ORI – ALTO DE ALUPEÑA - PICO ZASPIGAÑA – TARTAKO LEPOA – CAYOLAR D’ORGANBIDIA – LEHERRA MURKUILLAKO LEPOA – ODEIZU GAINA – SENSIBELEKO LEPOA – PELLUSAGAINA - COL DE MEHATZE - COL DE ORGAMBIDESKA – COL BARGARIAK o IRATI (CHALETS D’IRATI)

Zona:
PIRINEU-NAVARRA
Accessos:

Sortida: Puerto de Larrau. S'hi arriba amb carretera asfaltada (la NA-2011). Molt transitat pels cotxes i bicicletes. Bones vistes des del coll sinó tenim mar de núvols.

Arribada: Chalets Irati. S'hi accedeix des del poble de Larrau a França.

Durada:
5.20 hores
Tipus:
travessa
Desnivell:
820m de puajda i 1090m de baixada
Distància:
13,6 kms
Comentaris:

El primer que es fa en aquesta caminada és pujar el Pic d'Ori, que és el darrer 2000 del Pirineu si anem cap a Hendaia. Amb poc més d'una horeta hi pujarem.

 

Inicialment no seguirem el GR-12, ni el GR-10, ja que sinó no faríem el pic d'Ori, que realment val la pena fer-lo. Els trobarem aproximadament  al Cayolar d'Organbidia i els seguirem fent una pista asfaltada fins a Leherra Murkuillako Lepoa. Allà deixarem el GR-12 que no va en la nostra direcció i també el GR-10 que ens obligaria a fer molta pista asfaltada, que evitarem fent l'Odeizu Gaina i seguint per la carena.

 

Des del Cayolar d'Organbidia sembla que hi ha un itinerari marcat que va directe a col de Mehatze, passant pel coll de Millagate  (Itinerari 6 dels randonees d'Irati). Això podria ser una altra variant d'aquesta caminada.

 

No passem exactament pel coll de Mehatze, perquè seguim unes marques grogues que també ens acaben portant al nostre destí que és el col d'Orgambideska.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS