EXCURSIONS I CAMINADES

Castell de Fornils i Salt del Sallent


01/03/2020
Itinerari:

CAN SANT PAU (Sant Martí Sacalm) – CASTELL DE FORNILS -  SANT PERE DE FORNILS - LES GLÈIES – SALT DEL RIPOLL - SALT DEL SALLENT DE RUPIT (sota) – SALT DEL SALLENT (mirador de dalt) - SOLANA DEL PUJOLRÀS - CASADEVALL - L'OM - RGAU DEL GOLERÓ - COVA D’EN SALVI o DEL GOLERÓ - LA TRIOLA - CAN SANT PAU

Zona:
CATALUNYA /OSONA
Accessos:

Sant Martí Salcam.

Agafem pista de terra abans d'arribar al nucli que ens portarà a can Sant Pau (casa i ermita). Farem uns 3-4 kms de pista.

Durada:
6.50 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
640m de pujada i baixada
Distància:
18,5 kms
Comentaris:

La ruta que fem en aquesta caminada és circular i comença per sota els cingles del Far i de Casadevall, fins la part inferior del Salt del Sallent. Llavors puja a dalt del cingle i es ressegueix el cingle fins a l'Om per acabar baixant pel grau del Goleró.

La baixada a la part inferior del Salt del Sallent és una mica pronunciada, però val molt la pena per admirar els 110m del saltant.

De baixada farem parada a la cova del Goleró o d'en Salvi, que també té un accés abrupte. Tot i així és una cova molt maca per visitar. Es  comenta que fa uns 300m de profunditat dels quals es poden fer en compte els 100m primers sense gaire dificultat.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS