EXCURSIONS I CAMINADES

Pic d'Estaragne, Pic Campbieil i Pic Lentilla


04/08/2020
Itinerari:

LAC DE CAP DE LONG – VALL D’ESTARAGNE - collet - PIC D'ESTARAGNE - collet - PIC CAMPBIEIL - coll - PIC LENTILLA - LAC DE CAP DE LONG

Zona:
FRANÇA /NÉOUVIELLE
Accessos:

Sortida de l'aparcament del Lac de Cap Long.

Compte que queda molt ple de seguida. A primera hora no hi sol haver problemes per aparcar.

Durada:
7.35 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
1270m de pujada i baixada
Distància:
13,6 kms
Comentaris:

Aquesta caminada ens permetrà fer tres 3mils: Pic d'Estaragne, Pic Campbieil i Pic Lentilla. El Pic de Lentilla en algun llocs no el posen com un tres mil independent i parlen d'ell com el Campbieil SSW. 

 

Tot i que es deixa el cotxe a l'aparcament de la presa, cal recular (perdent alçada) uns 10-15 minuts per la carretera asfalta per on hem vingut, fins a revolt des d'on surt un camí on hi ha un indicador de la Val d’Estaragne. A la tornada s'agraeix aquest començament estrany.

 

Durant tota la caminada no trobarem rètols, ni marques de pintura. Sí que hi ha fites. Precisament en aquesta zona de la vall conicidirem amb unes maques blanques que tenen un isard marró al mig, que formen part d'una altra ruta.

 

La caminada té poca dificultat tècnica, però hi ha desnivell, tarteres, algun pas que cal grimpar... Just abans de Pic Campbieil hi ha un tram d'una 15m que el camí passa directament sobre pedra i que en cas d'estar mullat caldria extremar-hi la precaució (veure marca en track).

 

Una vegada estem seguint la carena dels 3 pics (i sobretot en els cims) tindrem unes vistes espectaculars del la Múnia, Mont Perdut, Circ de Gabarnie, Bretxa de Roland, Taillon, Vignemale, Balaitus, Midi de Bigorre...


Campbieil i Lentilla estan molt a prop. A la tornada de Lentilla recularem fins a un petit coll i agafarem un altre camí que baixant per una tartera de pedra petita ens deixarà als peus del Pic Long.

 

Llavors continuarem baixant seguint fites fins al començament del Lac del Cap Long. Compte que per arribar a l'aparcament encara ens caldrà fer un hora més de camí.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS