EXCURSIONS I CAMINADES

Robiñera


08/08/2020
Itinerari:

BORDA BRUNET - PLANA DE PETRAMULA (PIETRAMULA) – BARRANCO DEL CLOT DE LOS GABACHOS – ARISTA DE RUEGO – PICO ROBIÑERA - ARISTA DE RUEGO – BARRANCO DEL CLOT DE LOS GABACHOS – PLANA DE PETRAMULA - BORDA BRUNET

Zona:
PIRINEU-HUESCA
Accessos:

Sortida i arriabada a la borda Brunet.

 

Després de Parzán en direcció França trobem a l’esquerre un trencall que porta al poble de Chisagües i allà començarà una pista forestal de 7 kms.

La carretera fins a la borda Brunet és apte per vehicles alts, ja que hi ha uns trencaaigües macos. Un xic més a munt de l'aparcament de la borda hi ha un rètol que prohibeix el pas a vehicles que no sigui 4x4, ja que la pendent és considerable a partir d'allà.

 

Si la caminada comença als Llanos de Petramula es reduirà la caminada 3,5 o 4 kms, que és el tros de pista terrera que s'ha de fer per anar i tornar des de la borda.

 

Hi ha algun cartell que indica que la pista es de pagament, però no hem vist gaires cotxes que haguessin pagat, ni ningú que controli. Nosaltres hem pagat, vam comprar el tiquet a l'aparcament de l'entrada de Bielsa.

Durada:
7.25 hores (inclou banyada)
Tipus:
Anada i tornada
Desnivell:
1360m de pujada i baixada
Distància:
13,1 kms
Comentaris:

A més de Robiñera també trobem referències del pic com Rubiñera,  Louseras o Loseras. És un 3mil pelat, però amb unes vistes 5 estrelles, pel fer d’estar una mica aïllat: Les Tres Sorores, la Múnia, Circ de Troumouse...

 

Hi ha pocs indicadors però la caminada no té gaire pèrdua, perquè el camí està molt fresat. A la Plana de Petramula seguim 50m més en la carretera trobem a l'esquerre un indicador que posa Glaciar de la Múnia. Seguirem aquest camí.

 

Inicialment es segueixen camins amb terra i herba i al final té un darrer tram amb forta pujada (400 - 500 m), en mig de tarteres amb fites, i una petita grimpada final abans de crestejar per fer el cim.

 

Hem trobat alguna referència que ens ha fet gràcia que parla de "subida estética", més aviat nosaltres parlaríem de pujada sostinguda, perquè no es deixa de pujar pràcticament en cap moment.

 

Pels temps, tenir en compte que hem fet un parell de parades, una a dalt per dinar una mica i una a baix a Petramula per fer una remullada.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS