EXCURSIONS I CAMINADES

Lagazuoi Piccolo i galeria


05/08/2021
Itinerari:

PASSO FALZAREGO – camí austríacs - LAGAZUOI PIZZO - RIFUGIO LAGAZUOI – GALERIA LAGAZUOI – PASSO FALZAREGO

Zona:
ALPS /DOLOMITES
Accessos:

Passo Falzarego.

Collet molt concorregut de la carretera a 2105m amb botigues i restaurants.

Durada:
5.15 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
720m de pujada i baixada
Distància:
8 kms
Comentaris:

Aquesta caminada és també un clàssic de Dolomites.

Una vegada més l'activitat preparada no era exactament aquesta, volíem fer una volta més completa, tot pujant per una via ferrada molt interessant que ens havien recomanat. Tot el vespre ha estat ploguent fort (i nevant en alçada), la qual cosa ens ha fet descartar la proposta inicial. De totes maneres l'adjuntem perquè ens sembla molt interessant:

DA STROBEL (restaurant 2 kms abans del Passo Falzarego)  - FERRADA TRUPPE ALPINA – COL DE BOS – FORCELLA TRAVENAZES – FORCELLA LAGAZUOI – RIFUGIO LAGAZUOI – LAGAZUOI PIZZO - RIFUGIO LAGAZUOI – FERRADA GALERIA LAGAZUOI - DA STROBEL

 

Pugem pel camí dels Austríacs tot fent ziga-zagues en la part final. Arribem a una zona equipada que no té complicació tècnica. També  passarem per un pont molt ben assegurat i seguirem en forta pujada fins a sortir a la carena del Lagazuoi en la seva part més occidental.

Llavos pujarem al Lagazuoi Piccolo fins a la creu. Avui fa molt de vent a dalt i la vista és bona.

 

Per baixar cap al refugi hi ha una autopista que mantenen els voluntaris (ens hi fem amics). És un camí planer, amb trenca-aigües cada 5-10m, preparat per cotxets i cadires de rodes... Aquest camí va des del refugi Lagazuoi fins al cim, si això li sumem que es pot pujar amb funivia des de Falzarego, ens podem fer una idea de la quantitat de gent que es pot trobar aquí a dalt.

 

La segona part de la caminada també té la seva gràcia, de fet tenim intenció de baixar per la famosa galeria Lagazuoi, que l'han convertit amb un museu de la guerra. La galeria fa 1 km de llargada, humida i fosca, que baixa en forta pendent amb escalons irregulars per dins la muntanya cap al passo Falzarego. Van tardar 4 mesos en fer-la i no us deixarà indiferents. No cal dir que per fer la galeria cal portar frontal i casc, ja que només hi ha algunes obertures exteriors per controlar punts extratègics.

 

La galeria no és complicada, però tampoc és apte per tots els públics. Hem trobat gent fent-la de pujada i han bufat una estona, pujant els centenars (potser milers) de graons irregulars.

L'entrada a la galeria no és clara, primer n'hem fet una de petita que de seguida queda tallada (veure track), però al final hem reculat a l'edifici del funivia i hem vist el rètol "ENTRATA GALERIA". Llavors es baixa per un camí a estones equipat i es passa per unes trinxeres fins a arribar a l'entrada de la mateixa.

 

No cal dir que durant aquesta caminada s'han perdut diverses vegades els satèl·lits.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS