EXCURSIONS I CAMINADES

Quer foradat i cingles de Guitarriu


25/09/2021
Itinerari:

SADERNES – PONT DEL PAS DELS AURES – PASSANT D’EN ROCA – PAS DEL CABRÓ - QUER FORADAT – COVA DE LES CABRES – EL TREU  PETIT – EL SERRADAL – ERA D’EN MARTÍS – FONT DEL CÒDOL – COLL D’ALP – EL TREU GROS – PLA DE FREIXENET – COLL DE FAJA – SANT ANDREU DE GUITARRIU – EL SERRADELL – CUFÍ – SADERNES

Zona:
CATALUNYA /GARROTXA
Accessos:

Aparcament de Saderrnes.

Durada:
6.25 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
950m de pujada i baixada
Distància:
14,9 kms
Comentaris:

Una ruta molt completa que té una mica de tot: tarteres, coves, ermites, vistes espectaculars, grimpades, passos aeris... 

 

Per pujar al pas del Cabró deixem el camí que aniria a Sant Feliu de Riu i pugem per la tartera, en forta pujada. El camí és una mica perdedor al principi, però es van trobant traces de camí més fresat.

 

El pas de cabró actualment està ben equipat amb cordes relativament noves i per tant es pot fet bé, si la pedra no està molla. Això sí, caldrà grimpar i les cordes ens serviran d'ajuda.

 

Una vegada la Quer Foradat passem per dins i arribem a la cova de les Cabres. Aquí hi ha un pas força aeri d'uns 4-5m però també hi ha una corda i unes pedres de rocòdrom (pels peus) molt ben posades que ens ajudaran a passar-lo. Una vegada passat amb un parell de minuts més ja arribarem a la carena. Estarem al punt més al sud-oest dels cingles de Guitarriu.

 

A partir d'aquí el camí guanya alçada de manera menys abrupte, anirem a un primer mirador on hi ha una barraca dels bombers que ens permet veure la Montada i Talaixà. Seguirem marques ocasionals i camí una mica fresat per arribar a un mirador de la Vall de Riu, per llavors arribar al Treu Petit per on baixarem.

 

Pujarem pel Bac de Riu fins al Coll d'Alp i el Treu Gros per llavors anar cap a Sant Andreu de Guitarriu tot passant pel coll de Faja. La baixada a Sadernes la farem per un camí que surt al costat del Serradell, que està molt ben indicat.

 

Nota: El terme Gitarriu i Guitarriu s'utilitza indistintament.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS