EXCURSIONS I CAMINADES

Torreneules des de Daió de Baix


16/07/2022
Itinerari:

CENTRAL DE DAIÓ DE BAIX – CENTRAL DE DAIÓ DE  DALT – JAÇA DEL BLAT – CURTÓ DEL MIG – PEDRISSES – PLA DE LA BAGA – JAÇAL DE DALT – FONT NEGRE – CIM DE LA COMA DE LLISPET – COLLADA DE TORRENEULES – TORRENEULES – PLA DE LLOSA – PLA DE LA BASSA – REFUGI DE COMA DE VACA – TORRENT DEL BOGADOR - JAÇA DE PEDRAGUER – LES MARRADES – COLLET DE LA PRADELLA – LA PRADELLA – LES RIBES - SALT DEL GRILL – CENTRAL DE DAIÓ DE BAIX

Zona:
CATALUNYA /RIPOLLÈS
Accessos:

Sortida i arribada a la Central de Daió de Baix.

Ara hi ha una zona d'aparcament amb places limitades, com a únic punt per deixar el cotxe.

Durada:
9.40 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
1780m de pujada i baixada
Distància:
21 kms
Comentaris:

La sortida és exigent físicament i hi ha algun pas aeri sense cap complicació. 

 

La pujada des de la Central de Daió de Baix a la cabana de les Pedrises a tocar el camí dels Enginyers no té descans. Són 900m de pujada d'anar fent.

 

Fins a la central de Dalt es segueixen les canonadades de l'aigua, fins a arribar a la canal d'aigua que està tapada amb fustes i que se seguirà en diversos trossos. Algunes vegada el camí està tallat i hi ha petits passos equipats.

 

Arriba a un punt que es troba el camí de les collades, que ve del camí de les Gorgues del Freser, allà farem el darrer tros de pujada fins a la barraca de les Pedrisses. Aquí seguirem el GR que ens portaria a Núria, però el deixarem per fer una petita drecera que ens porta a la jaça de Dalt a tocar l'alberg del pic de l'Àguila.

 

Llavors seguim camí normal d'accés al Torreneules, pel coll del mateix nom. A dalt del cim ens han rebut aquesta vegada un aixam de formigues voladores que se'ns han posat a tot arreu (fins i tot a les tetes...).

 

La baixada directe del Torreneules al Refugi del Coma de Vaca també se les porta. El camí està poc marcat amb fites ocasionals. Molt pitjor si es puja, en lloc de baixar... Tot i així molt recomanable per les vistes que es van tenint.

 

El camí de les gorgues del Freser avui se'ns ha fet força més dur, degut a l'onada de calor que estem patint, però a l'arribada hem tingut una merescuda recompensa.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS