EXCURSIONS I CAMINADES

Els Caus del Duc del Montgrí


21/08/2022
Itinerari:

TORROELLA DE MONTGRÍ - EL PEDRIGOLET - PRIMERA CAPELLA - SEGONA CAPELLA - TERCERA CAPELLA - COLLET DE SANTA CATERINA - CAU DEL DUC D'ULLÀ - MUNTANYA D'ULLÀ - COLLET DE SANTA CATERINA - CASTELL DE MONTGRÍ - CAU DEL DUC DE TORROELLA - EL PEDRIGOLET - TORROELLA DE MONTGRÍ

Zona:
CATALUNYA /BAIX EMPORDÀ
Accessos:

Aparcament Torroella de Montgrí. 

Durada:
1.30 hores
Tipus:
Anada i tornada amb una petita volta al mig
Desnivell:
370m de pujada i baixada
Distància:
5,4 kms
Comentaris:

Aquesta ruta està pensada per fer una visita ràpida a dues interessants coves que hi ha al Montgrí, que són el Cau del Duc d'Ullà i el Cau del Duc del Torroella.

Gran part de la camianda d'avui és pedregosa i no és una caminada agradable, ja que cal mirar tota l'estona a sobre de quin roc poses el peu.

Quan vas a la Muntanya d'Ullà el camí no està tan fresat i és més perdedor, però es segueix si estàs atent. Per arribar el Cau del Duc d'Ullà hem seguit dos camins, el correcte és el de tornada que no perd tanta alçada.

Per trobar el camí que baixa el Cau del Duc de Torroella, ara es poden seguir unes fletxes grogues que deixen el camí més concorregut per anar al collet de Santa Caterina, poc després de la cantera del Castell quan ja estàs baixant. Hi ha algun pas on s'ha de posar les mans just abans d'arribar a la cova i després bé la tartera (Pedrigolet) on també caldrà estar atent.

No podem dir que sigui una caminada apte per tots els públics, sinó per gent que vagi ben calçada i que no li faci res trepitjar tanta pedra.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS