EXCURSIONS I CAMINADES

Sóller - Embassament de Cúber


06/04/2023
Itinerari:

SÓLLER(SANT BARTOMEU) – rentador – BINIBASSÍ – SA TEULERA – BINIARAIX – rentador – rentador – FONT DE SA TEULA – S'ESTRET – BARRANC DE BINIARAIX – mirador de la CREU DE SA COFRADIA DE SA SALUT – COLL DE L'OFRE – COLL D'EN POMA – PUIG DE L'OFRE – COLL DES CARDS – REFUGI – EMBASSAMENT DE CÚBER (aparcament)

Zona:
MALLORCA /SERRA TRAMUNTANA
Accessos:

Sortida: Del poble de Sóller, a l'església de Sant Bartomeu.

Arribada: A l'embassament de Cúber, a l'aparcament que queda més a prop de l'embassament.

Durada:
5.50 hores
Tipus:
Travessa
Desnivell:
1180m de pujada i 480m de baixada
Distància:
16,6 kms
Comentaris:

L'objectiu principal d'aquesta caminada serà fer el famós barranc de Biniaraix i de propina pujarem al puig de l'Ofre.

Seguirem durant pràcticament tota la caminada el GR-221, menys per pujar al puig de l'Ofre que seguirem marques blaves.

 

Sortim de Sóller en direcció al nucli de Binibassí. Ens anem fixant amb els rentadors que anem trobant, en mig de tan de taronger i llimoner.

 

Finalment arribem a Biniaraix i ens acostarem al riu que porta el mateix nom, aquí després d'atravessar un pont començarem a enfilar el camí del barranc. Ben aviat trobem la font de sa Teula i ja veiem com serà el camí que seguirem una estona, empedrat i amb escalons per anar guanyant alçada.

 

El riu no porta gaire aigua i els tarongers han donat pas a les oliveres. Les parets que ens envolten i l'entorn és espectacular. A mesura que anem pujant les vistes de Sóller i del seu port van millorant.

 

Finalment arribem a un mirador on hi ha la creu de sa Cofradia de sa Salut, on després de llegir el text: "Si berenes en aquesta creu, Déu t'acompanyarà a tot arreu", decidim fer el primer berenar del dia.

 

Després continuarem pujant fins al coll de l'Ofre (o de Lofra, tal com es deia antigament). Aquí ja tenim una bona panoràmica de l'embassament de Cúber, ens fem algunes fotos i decidim deixar el GR per enfilar-nos al puig de l'Ofre, que té fama de tenir molt bones vistes.

Les vistres des del puig de l'Ofre no ens deixaran indiferents, realment han valgut la pena aquests 35 minuts que ha durat la pujada, ja que tenim unes vistes gairebé de 360 graus de l'illa. Dic gairebé 360 graus perquè el puig Major no es deixa completar tota la circumferència.

 

Una vegada fet el segon berenar  del dia baixarem en direcció nord-est primer, i després cap al nord, per tornar a trobar el GR.

Una vegada arribats al GR tardarem poc en arribar a l'embassament, però encara l'haurem de voltar per l'esquerre i anar a l'altra punta de la basseta per arribar als cotxes.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS