EXCURSIONS I CAMINADES

El Petit Peric des de Formiguera


03/02/2024
Itinerari:

FORMIGUERA (Estació esquí) - SERRA DE MAURI - REFUI DE CAMPORELL - ESTANY DEL MIG - PETIT PERIC - estany - ESTANY DE LA BASSETA - LA BASSETA - prop REFUGI LLADURA - FORMIGUERA

Zona:
FRANÇA /CERDANYA-CAPCIR
Accessos:

Aparcament estació d'esquí de Formiguera.

Durada:
9.40 hores
Tipus:
circular
Desnivell:
1300m de pujada i baixada
Distància:
20 kms
Comentaris:

Tenir en compte pels temps que hem trobat llocs amb força neu. Hem portat grampons unes 3 hores. També alguns trams que no en portàvem ens ha calgut evitar trossos amb neu i deixar el camí, per tant cal tenir-ho en compte al considerar el track.

 

L'excursió es podria haver reduït una horeta agafant el remuntador que puja a la Serra de Mauri, tant els esquiadors com els caminadors. A dalt la Serra de Mauri, mentre hi ha hagut pistes d'esquí, hem passat pel costat de les pistes.

 

Després de fer una xocolata a Camporells hem encarat el Petit Peric trepitjant neu fins a trobar la cresta, allà sense grampons hem pujat algunes vegades desviant-nos més per la tartera i fent petites marrades per no passar per congestes de neu més exposades.

 

La baixada del Peric l'hem fet pel sud seguint el camí que ens portaria cap a la cabana de la Balmeta i als Angles, però després hem flanquejat per baixar per la Basseta. Aquest flanqueiq no ha sigut seguint camí.

 

El camí de la Basseta no és tan interessant (sobretot perquè hi ha força tros de pista), però permet fer una volta diferent.

NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS